diumenge, 26 de març del 2017

El pregó de Setmana Santa de l'any 2017

El Sant Crist de la Bona Mort presidint el pregó. Darrera tots els estendars i banderes acompanyant Maria,.
El pregó de Setmana Santa ja ha estat proclamant. Ha esta a la parroquià de Maria Auxiliadora de Mataró davant els membres de les confraries, germandats i Armats de la ciutat.
També ha comptat amb l'assistència de representants d'algunes entitats culturals, del regidor de Cultura, de l'Alcalde David Bote, dels consiliaris mn. Jordi Espí i Álex Marzo, així com l'arxiprest de Mataró mn. Vicenç Mira.
El pregó ha començat amb la intervenció de Msn. J.J. Omella per videoconferencia qui ha parlat a les confraries i germandats sobre la importància de viure en comunitat i amb les comunitats parroquials la Quaresma i les celebracions dels actes processionals i litúrgics, així com la importància d'anunciar el missatge de la Resurrecció.
Moment del Via Crucis.
Acte seguit en nom de mn. Sergio Noto , el portant del Sant Crist Héctor López ha fet el traspàs del pregoner 2016 al pregoner 2017, sr. Ángel Rubio. Aquest traspàs no ha pogut contar amb la retransmissió de mn. Sergio Notó ja que la retransmissió des de San José de Costa Rica no ha funcionat en el momento concret, però disponible aquí.
Després ha iniciat el pregó. El sr. Ángel Rubio ha realitzat un pregó marcat per molts moments emotius i que l'han obligat en algunes ocasions a arrelentir el verb del pregó, ja que ha estat una combinació de records, vivències personals amb la realitat confrare, parlar sobre antics amics i companys que ens han deixat, també ha comptat amb moments de recordar l'Amor del Pare, així com ànims als membres de la Comissio de Setmana Santa de Mataró a continuar.
Ángel Rubio durant l'entrada al pregó.
El pregó ha comptat amb la protocolària entrada i ha fet una menció dels difícils i moments de la recuperació de la bella i antiga tradició de celebrar la Setmana Santa des de les confraries. Ha explicat als joves confrares les dificultats d'aquell temps, les ganes de treball que els unia, i que gràcies a aquells recuperadors avui Mataró té una de les més belles, riques, plurals i diverses realitats confrares de Catalunya. Però sense perdre l'important: el missatge de l'amor , de celebració de la Passió i Resurrecció.
En la darrera part ha volgut fer una alegoría del Via Crucis, però centrat en la processó del Divendres Sant. Processó que ha dit de doblement patrimonial, tant per la consideració de Patrimoni Cultural de la mateixa com per les desfilades dels Armats. Aquest fragment ha comptat amb diferents veus i amb diferents projeccions amb imatges de cada Misteri.
Un Via Crucis que ha mencionat que a Mataró es present des de fa més de 300 anys  i que ha volgut fer en forma de cant, amb un moment d'explicació de cada misteri, quina és el moment a Mataró i una reflexió oracio final per a cadascuna.  Els portants de la Bona Mort han anat fent el camí de la Creu i elevant la imatge del Sant Crist de la Bona Mort, que ha presidit el pregó.
Acabat el Via Crucis en una veu en off s'ha fet una oració al Pare, composada per una confraressa de Mataró, i on s'ha escenificat el moment que un nen descobreix la Creu, s'apropa i en fa veneració d'amor al entendre el missatge.
Finalitzat el pregó, en nom de la Comissió, el seu president en funcions ha agraït la glossa al pregoner, així com el seu esforç atès les seves passades complicacions de salut.  Ha aprofitat per a fer-li entrega d'un gravat de 1852 signat per Schnoor Von Carolsfed, un dels impulsors de les bíblies alemanyes amb imatges i que van ser tan populars al segle XIX.  El present ha estat entregat per part del president dels Armats de Mataró en nom de totes les confraries i germandats.
Després el vice-confrare mayor de la Hermandad Ntro. Padre Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza ha fet entrega d'una placa de record del moment.
Foto de familia dels membres de les confraries i germandats amb la Santa Creu.